Levyt

Rakkaudella (2013)

levyn_sisalto_p.jpg

levyn_kansi_p.jpg

Joulusydämellä (2010)

Loppuunmyyty

     

Levyarvostelu:

LAULUJEN AVARUUDESSA

 

"Joulusydämellä on raumalaisen 2003 perustetun lauluyhtyeen toinen levy. Se on kokoelma erilaisia ja kuitenkin hyvin samantyylisiä kappaleita. Huurteinen metsä ja luminen maa levyn ensimmäisenä kappaleena toimii hyvin. Sooloa laulaa Terhi Tarvainen, jonka herkkä ja koskettava äänenväri erottuu kauniisti toisten laulajien harmoniasta.

Levyn keskivaiheilla Walking in the air (suomeksi käännettynä Avaruus) soi upeasti. Jutta-Maija Joelssonin säestyksen kera kuoro nousee kuin ilmaan. Staattinen, keskittymistä vaativa tullkinta    onnistuu erinomaisesti. Kylmähköt soinnut vaihtuvat kuin pakkasasteet lämpömittarissa rauhallisesti ja vähäeleisesti.

Merja Toivanen, yksi Impromptumin laulajista, on säveltänyt ja sanoittanut lauluja yhtyeelle. Hänen lauluistaan Enkelten juhla on hyvä esimerkki siitä, miten kuoron sisältäpäin pääsee esittelemään sen vahvuuksia. Impromptumin soundi on rikas sen erisävyisten äänien ansiosta ja Enkelten juhlassa tämä hieno sointimaailma pääsee oikeuksiinsa.

Suurin osa laulujen sovituksista, levyn viimeistä laulua lukuunottamatta, noudattaa perinteistä linjaa. Vaikka loppukappale on lauluista kenties tutuin, En etsi valtaa loistoa, sen uudenlainen toteutus osoittaa, että Impromptum osaa laulaa raikkaasti a cappella."

 

Katja Valmunen / Länsi-Suomi 13.12.2010

Jouluikkunan takana (2007)    

Loppuunmyyty

Tiedustelut/levytilaukset: impromptum@gmail.com tai p.044 2709572