Kuulumisia vuosien varrelta:

*************************************************************************************************************************************************

Juhlakonsertti on ohi, mutta vielä ei ole levon aika

Enää pari kuukautta ja sitten on taas joulu.  Ja mitäpä olisi joulu ilman Impromptumin joulukonserttia✨ Tänä vuonna joulukonsertti pidetään ensimmäistä kertaa Kulttuuritalo Posellissa. Näin ollen lauantaina 9.12.2023 klo 19 ei kannatakaan suunnata totuttuun tapaan kohti kirkkoa, vaan sen sijaan kohti Vanhaa Raumaa ja Kulttuuritalo Posellia. Toki Rauman Kamarikuoro konsertoi kirkossa klo 17, joten sitäkään ei kannata missata. Jokainen kuulija voi kuitenkin helposti siirtyä tunnelmasta toiseen pienellä happihyppelyllä Vanhan Rauman kujien läpi ja nauttia samalla Pitsikaupungin joulutunnelmasta.

Juhlakonsertissa muisteltiin menneitä aikoja, unelmoitiin tulevasta ja nautittiin hetkistä

Kuvat: Arto Tarvainen

Impromptumin 20-vuotista taivalta juhlittiin Posellissa lauantaina 30.9.2023

Sydämellinen kiitos kaikille mukana olleille!

Jousikvartetissa soittivat Taija Nummijärvi (1.viulu), Riikka Nieminen (2.viulu), Pasi Nora (alttoviulu) ja Elina Salenius (sello)

Lapsikuorossa lauloivat Adalmiina, Suhonen, Severi, Siiri ja Sofia Salo, Emila Tarvainen, Nella Suhonen, Sisu ja Kerttu Koitila sekä nuorimpana tulokkaana Alma Heino.

Konsertissa esiintyi Impromptumin lisäksi myös laulajien omia lapsia. Vanhimmat lapset ovat olleet mukana konsertiessa jo vuodesta 2009 lähtien. Pianosäestyksestä vastasivat tuttuun tapaan Annamaria Lehto ja Elina Kalli-Koitila.

Improttaret valmistautuvat syksyn suureen juhlakonserttiin

Kuva: Meri Pauliina

Juhlakonsertti pidetään syykuun lopulla Kulttuuritalo Posellissa. Uuden ohjelmiston harjoittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin koronavuosien aikana ja palo lavalle onkin suuri. Ohjelmiston lisäksi Improttaret halusívat päivittää juhlavuoden kunniaksi myös uudet promokuvat. Kuvat otettiin Taipalmaassa, jonka taianomaisessa miljöössä Meri Pauliina loihti Improttarista satumaisia kuvia. 
Sydämellinen kiitos upeista kuvista Meri Pauliina 
❤️

Kuva: Meri Pauliina

Impromptum 20v.

Takana (vas) Susanna Heino, Mira Salmi, Piritta Venho, Sari Salo, Nina Leino. Edessä (vas) Terhi Tarvainen, Elina Kalli-Koitila ja Merja Toivanen

Tänä vuonna Impromptum juhlii 20-vuotista taivaltaan. Vuosien aikana yhtyeen kokoonpano on hieman vaihdellut, mutta tänä juhlavuonna kokoonpano on suurempi kuin koskaan aiemmin. Joululevyn julkaisun jälkeen Piritta keskittyi hetkeksi muihin musiikkiproduktioihin ja riveihimme astui kaksi uutta laulajaa Elina Kalli-Koitila ja Susanna Heino. Myös pitkään säestäjänämme toiminut Annamaria lähti opiskelemaan, jonka seurauksena päätimme tehdä hieman uudistuksia ohjelmistoomme. Viime vuosina Impromptum onkin keskittynyt erityisesti a cappella ohjelmistoon. Ohjelmistosta löytyy nyt runsaasti uutta suomenkileistä a cappella musiikkia mm Anna Puulta, Chisulta, Suvi Teräsniskalta, Lauluyhtye Viideltä, Rajattomilta ja Club for Fivelta. Toki myös muutamia vanhoja suosikkilaulujakin kulkee edelleen mukana ohjelmistossa.

20v. Juhlakonsertti järjestetään syksyllä. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähiaikoina. Kannattaa siis pysyä kuulolla...

18.12.2022 Impromptum oli mukana ensimmäisessä suuressa Joulevangeeljum -jouluspektaakkelissa

Imromptumin valkoiset enkelit

Jouevangeeljumin mustat ja valkoiset enkelit

Huikeat 6500 katsojaa kerännyt Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä koostui kenraaliharjoituksesta sekä kahdesta varsinaisesta esityksestä. Kaiken kaikkiaan musiikkinäytelmään osallistui yhteensä noin 250 esiintyjää ja 50 teknistä toteuttajaa. Kuvassa koko huippuporukka! 

Pitsikaupungin joulu oli koko kaupungin yhteinen juttu 
❤️

Katso video

3.12.2023 Ensimmäinen suuri joulukonsertti koronavuosien jälkeen

Vuoden 2022 konsertti oli  ensimmäinen täysin a cappella musiikista koostunut joulukonsertti

Kuvat: Arto Tarvainen

Pitsiviikolla 2022 Impromptum konsertoi Sammallahdelmäellä

Kuva Arto Tarvainen

Pitriviikolla Impromptum konsertoi Sammallahdenmäellä. Konsertti oli osa Pitsiviikon ohjelmaa. Ennen konserttia oli mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle Sammallahdenmäen UNESCON maailmanperintökohteessa.


28.-30.5.2022 Vaasan kuorofestivaalit

Vihdoin ja viimein Vaasan kuorofestivaaleilla pitkän, pitkän odotuksen jälkeen. Oli Ihanaa päästä kuuntelemaan erilaisia kokoonpanoja ja LAULAMAAN. Edellisellä kerralla puhuttiin, että tänne pitää päästä pian uudelleen. Ei menny ku 12 vuotta ��☀️��

Improttaret saapuivat Vaasan Kuorofestivaali - Vasa Körfestival - Vaasa Choir Festivaleille perjantaina ja aloittivat illan upealla Sabrina ja Saarten tyttäret @ Ritz -konsertilla, jossa myös Impromptumin entisenn säestäjä Jutta-Maija esiintyi. Sen jälkeen oli vuorossa ohjelmalliset iltamat Villa Sandvikenissa, missä sai nauttia hyvästä ruoasta ja upeista esityksistä. Lauantaina oli viimein pitkän odotuksen jälkeen Impromptumin oma vuoro. Lauluyhtye esiintyi Kulttuuritalo Fannyssa klo 12 ja illalla Villa Sandvikenin iltamissa ��❤️��

KESÄT 2021 ja 2022

Myrskyluoto kutsui Impromptumin laulajia

Impromptumin laulajat pääsivät kokeilemaan siipiään teatterin lavalla, kun Teatteriyhdistys Fake toi rakastetun musiikkinäytelmän Santtion kesäteatteriin. Myrkyluodon Maijan ensi-ilta oli heinäkuussa 2021.

Näytelmässä Maijaa ja Jannea esittivät Anna Rosaliina Kauno ja Markus Vatka,
vanhana Maijana nähtiin Kati Nordman

Kuvat: Jennika Vataja Visuals

Suuren suosion vuoksi esityksiä päätettiin jatkaa myös kesällä 2022

Impromptum vastasi esityksen stemmalauluosuuksista ja esiintyi mukana näytelmän musiikkinumeroissa. Laulujen sovitukset oli tehnyt Juha Antikainen. Impromptumille musiikkinäytelmään osallistuminen oli aivan huikea kokemus, mutta mukana olo vaati kuitenkin ison osan vapaa-ajasta niin keväältä kuin vuosien 2021 ja 2022 kesistäkin, joten aivan kaikki laulajat eivät siihen pystyneet sitoutumaan. Onneksi onnistuimme kuitenkin saamaan Lauluyhtye Delistä rivien vahvistukseksi Jennika Vatajan ja Paula Kuparin .


Takarivissä (vas) Susanna Heino, Mira Salmi, Jennika Vataja, Paula Kupari ja Sari Salo.
Edessä (vas) Elina Kalli-Koitila ja Terhi Tarvainen
Korona-aikana Impromptumin laulajat osallistuivat aktiivisesti virtuaalikuoro- projekteihin

Suomen Suurin Virtuaalikuoro oli projekti, jonka laittoi alulle helsinkiläinen Aventur Showkuoro. Maaliskuussa 2020 harrastustoiminta keskeytyi koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Aventurissa hoksattiin, että tilanne on kaikissa Suomen kuoroissa sama, mutta ratkaisukin oli jo olemassa. Siispä päätettiin tehdä ensin virtuaalikuorovideo Aventurin voimin. Videolla Aventur haastoi muut suomen kuorot ja laulajat mukaan talkoisiin. Syntyi Suomen suurin Virtuaalikuoro.

Kuuntele esitykset alta:

Virtuaalikuoron 1075 laulajaa esitti Finlandia-hymnin kansallisen 27.4.2020 veteraanipäivän kunniaksi.
Kuoroa johti director cantus Arto Joutsimäki:


Virtuaalikuoroprojektien ohella Impromptum innostui tekemään myös oman virtuaaliprojektin.
Me Kuljemme kaikki kuin sumussa on kuunneltavissa myös Youtubessa:

KORONAVUOSINA KONSERTTEJA JOUDUTTIIN USEIN PERUMAAN TAI PYSTYTTIIN JÄRJESTÄMÄÄN VAIN PIENIMUOTOISIA MUSIIKKITUOKIOITA RAJATULLE YLEISÖLLE

Kuva: Arto Tarvainen

1.12.2018 Levynjulkaisu-konsertti Rauman Pyhän Ristin kirkossa

Kuvat: Arto Tarvainen

Konsertin säestäjinä toimivat Annamaria Lehto ja Suvi Ali-Rantala


Vuoden 2018 konsertissa julkaistu Joulu- cd on Impromtumin kolmas joululevy. Sekä vuonna 2005 julkaistu Jouluikkunan takana että 2010 julkaistu Joulusydämellä ovat molemmat loppuunmyytyjä.


Levyn kansikuva: Merja Toivanen

Levyn Sisältö:
  1. On tähdet mun
  2. On hanget korkeat nietokset
  3. Enkelten juhla 
  4. Joulun lahja
  5. Enkelit laulaa joulurauhaa
  6. Jumala kuiskaa joulun
  7. Taivas sylissäni (Himlen i min famn)
  8. Tiesitkö Maria? (Mary did you know)
  9. Avaruus (Walking in the air)
  10. Joulu saapuu hiljalleen
  11. Sylvian joululaulu
  12. Joulu, loisteesi luo
  13. Taasen joululta kaikki näyttää (It's beginning to look like Christmas)
  14. Joululaulu (Chestnuts roasting on an open fire)

Lue levyarvostelu täältä

Levyn hinta: 10€

Joulu -cd:tä voi tiedustella laulajilta tai laittamalla viestiä osoitteeseen: impromptum@gmail.com


2017 ja 2018 Studiolla vierähti hetki jos toinenkin

Vuonna 2018 Impromptumin syksy vierähti pitkälti West Studiolla joululevyn merkeissä, sillä 15-vuotis juhlavuoden kunniaksi Impromptumin oli tarkoitus julkaista uusi joululevy aikaisempien loppuunmyytyjen joululevyn jatkoksi. Äänitysprojekti aloitettiin jo edellissyksynä, mutta äänitykset jouduttiin hetkeksi keskyttämään ja niitä niitä päästiin jatkamaan vasta seuraavana syksynä. Impromptumin joulu -cd oli tarkoitus julkaista 1.12.2018 Rauman Pyhän Ristin kirkossa pidettävässä joulukonsertissa.

Jutta-Maija Joelsson

Annamaria Lehto

6.12.2017 Onnea Suomi 100v,

12.-15.1.2017 Impromptum vieraili Silver Bells festivaaleilla Latvian Daugavpilsissa

Terhi, Merja, Piritta, Mira ja Sari

17.12.2016 "Jo laulavat lumi ja tuuli"-konsertti Rauman Pyhän Ristin kirkossa

Kuvat Arto Tarvainen

7.10.2016 Länsi-Suomen Osuuspankin Täyden Kympin juhlat Porin Isomäki Areenalla

Kuvateksti

Impromptum sai kunnian toimia Rauman edustajana Länsi-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaiden Täyden kympin juhlassa Porissa. Päälavalla nähtiin mm. Valtteri Torikka, Diandra ja JVG. Illan juonsi Ville Myllyrinne.19.8.2016 Satakunnan laulujuhlat Vuojoen Kartanolla

Alkuillasta Impromptum esiintyi puiston juhlalavalla ja illemmalla ihanan intiimissä Ullakkogalleriassa

29.7.2016 Mustan pitsin yö

Mustan pitsin yönä Impromptum tunnelmoi Marelan sisäpihalla

11.-12.12.2015 1st International Choir Festival of Advent & Christmas music Mundus Cantat Sopot

Impromptum kilpaili  menestyksekkäästi  Mundus Cantatin kansainvälisillä joululalulufestivaaleilla Sopotissa. Kyseessä oli neljäs kerta, kun yhtye osallistui kansainvälisille kuorofestivaaleille. Aiemmin yhtye on vieraillut Vaasan kuorofestivaaleilla (2010), InCanto Mediterraneo festivaaleilla, Sisiliassa (2011) ja LiberCanto festivaaleilla Lodissa, Italiassa (2013).  Kilpailuihin Impromptum osallistui nyt ensimmäistä kertaa.  Kahden päivän aikana yhtye esiintyi kaiken kaikkiaan viidesti mukaanlukien festivaalien päätöskonsertin, johon yhtye sai myös kunnian osallistua. Kansainvälinen jury valitsi päätöskonsertin esiintyjät kilpailusuoritusten perusteella.

Sopotissa säestyksestä vastasi Jutta-Maija Joellson

Kilpailuosuutensa aikana Impromptum lauloi kaikkiaan viisi laulua. Sibeliuksen On hanget korkeat nietokset sekä En etsi valtaa loistoa aikana tuomariston ilmeet olivat vielä hyvin tiukat ja partituureja tarkkailtiin vakavin ilmein. Enkelten juhlan aikana ilmeet alkoivat pikku hiljaa sulaa, "ensimmäinen tuomari laski silmälasinsa pöydälle" ja alkoi nuottien tarkkailun sijaan keskittyä kuuntelemiseen. "Have yourself a merry little Christmas" sulatti lopulta viimeisimmänkin tuomarin sydämen ja viimein kaikki juryn jäsenet olivat unohtaneet pöydällä lojuvat partituurit. Osa jopa sulki silmänsä.  Viimeisenä kilpailukappaleenaan Impromptum lauloi Sleesialaisen kansanlaulun, Maa on niin kaunis.


Festivaalin taiteellinen johtaja Joanna Stankowska & Maria Santana Tanskasta

JURY: Joergen Graven Nielsen, Beata Wroblewska, Marek Roclawski & Anna Fiedbig

Takana (vas) Jutta-Maija Joelsson, Ansa Jokiranta, Mira Salmi, Terhi Tarvainen, Edessä (vas) Sari Salo, Merja Toivanen ja Nina Leino

Kotiin lähdettiin sunnuntaina hopea diplomin (pisteet 85.75) / lauluyhtye kategorian voiton kanssa.  (Kultaista diplomia kilpailussa ei myönnetty kenellekään.) Lisäksi Impromptum valittiin kaikkien kategorioiden 3. parhaaksi. Ensimmäisen palkinnon sai Vilnan Academy of Arts chamber choir, Liettuasta ja toiseksi tuli Cantore Iuvenum, Puolasta.

14.12.2013 10v.-Juhlakonsertti Rauman Pyhän Ristin kirkossa

Impromptum juhlisti 10v.-taivaltaan Rauman Pyhän Ristin kirkossa lauantaina 14.12. pidetyn juhlakonsertin merkeissä. Väkeä saapui paikalle kirkon täydeltä ja penkit täyttyivät jo hyvissä ajoin ennen konsertin alkua. Juhlakonsertin ohjelmistossa kuultiin niin tuttua kuin uudempaakin joulumusiikkia Impromptumin koko 10-vuotisen taipaleen ajalta. Uutena ohjelmistossa kuultiin mm. Saara Aallon Riemulla, toivolla ja Enkelit laulaa joulurauhaa. Konsertissa vierailivat myös Impromptumin pikku tähtöset, jotka ihastuttivat kuulijoita herkällä ja kuulaalla laulullaan. 

Säestyksestä vastasivat pianossa Kaisu Lehto ja viulussa Annamaria Lehto

Pikkuenkeleinä edustivat Siiri Salo, Emilia Tarvainen, Kerttu Lehto ja Nella Suhonen

Laulujen lomassa kuultiin Elina Helkelän kirjoittamia kauniita tekstejä

Kuvat Arto Tarvainen

Täältä voit lukea Nannukan ajatuksia konsertista.
Kiitos Nannukka! 

18-19.10.2013 Impromptum konsertoi Italiassa


Impromptum osallistui lokakuussa 2013 kansainväliselle Libercanto-kuorofestivaalille Pohjois-Italian Lodissa. Yhtye sai kutsun festivaalille sen järjestäjältä Italialaiselta Coro Barbarossalta. Impromptum vieraili pari vuotta sitten InCanto Mediterraneo-festivaaleilla Sisiliassa, jossa Barbarossa oli yksi festivaalin pääesiintyjistä.


Perjantaina Impromptum konsertoi festivaaleilla aluksi yhdessä Barbarossan kanssa ja lauantaina oli vuorossa esiintyminen varsinaisilla Libercanto 2013-festivaaleila Lodin Auditoriumissa. Impromptumin konserttiohjelmisto koostui pääasiassa uuden Rakkaudella -levyn kappaleista. Lisäksi mukaan oli liitetty ripaus Italiaa ja pari kansainvälisestikin tunnettua kappaletta. Suomenkieliset laulut esiteltiin festivaaliyleisölle sekä englanniksi että italiaksi.


Libercanto-festivaalit järjestetään Lodissa joka toinen vuosi ja niiden tavoitteena on edistää erilaista musiikkia ympäri maailmaa.

Festivaali-isäntä Coro Barbarossa ja Lauluyhtye Impromptum

5/2013 Impromptumilta uusi levy

Levyjulkkareita vietettiin Kesän juhlaa -tapahtumassa Ooperissa 5.5.2013

Terhi Tarvainen, Sari Salo, Annamaria Lehto, Nina Leino, Piritta Venho, Jutta-Maija Joelsson ja Merja Toivanen. (Kuvasta puuttuu Mira Salmi, joka oli tuolloin Atlantassa edustamassa Raumaa Rauman Poikasoittokunnan kanssa)

Tapahtumassa kuultiin kolme erilaista settiä, joissa Impromptum lauloi levyllä kuultavia kappaleita.

Tilaisuudessa esiteltiin myös yhteen uusin jäsen Annamaria Lehto. Musikaalista Annamariaa voi viulunsoiton lisäksi kuulla myös Impromptumin säestäjänä.

Kuvateksti


Rakkauden ja ystävyyden,
ilon ja lohdutuksen lauluja;

Ihmisille, jotka ovat meille tärkeitä


Hinta 10€

(Kuuntele alta näytteitä levyltä)

12.1.2013 Terveisiä West Studiolta

Impromptumin 10v. juhlavuosi käynnistyi West Studiolla rakkauden ja ystävyyden laulujen merkeissä. Pitkään odotettu albumi alkoi vihdoinkin olla purkissa. "Rakkaudella Impromptum"-levyn oli tarkoitus ilmestyä markkinoille kevään 2013 aikana.

Rakkaudella levyllä kuultavista viuluosuuksista vastasi raumalaislähtöinen viuluvirtuoosi Alina Lehti